2016! Fortsatt arbete för mångfald och delaktighet

En person står med blå skorta sedd snett bakifrån med svart handmikrofon och talar. I bakgrunden syns sittande åhörare suddigt.

Hoppas att ni haft en fin jul och en bra start på nya året. Efter en tuff höst, som slutade med att jag fick operera bort mitt öga är jag äntligen på G. Mer taggad än någonsin.
Att jag gått med smärta under så lång tid känns ofattbart. Visserligen ett bevis på att vi människor klarar mer än vi tror. Men jag är väldigt glad över mitt beslut att ta bort ögat. Nyligen fick jag min protes. Ögonprotesen handblåses i glas och målas så att det ska se äkta ut. Fantastiskt fint! Men bäst av allt. Smärtan är borta och jag är såå tacksam.
Är du nyfiken på hur en ögonprotes funkar, läs här:
http://www.muellersohne.se/om-ogonproteser/

Min energi, mitt glada humör och min kämparanda är äntligen tillbaka. Jag ser fram emot ett spännande 2016. Ett år med fortsatt arbete för mångfald och delaktighet.

Jag fortsätter att recensera film för Ljudmagasinet, Kultur i Väst:
www.ljudmagasinet.net

I kommande nummer pratar jag syntolkning, ett område som utvecklas alltmer med appar och teknik som gör det mer tillgängligt för personer med synnedsättning att se film och TV.

Den 8 februari är jag moderator för ”Bemötandedagen 2016”. En eftermiddag där du kan få kunskap och inspiration för att skapa bemötande i världsklass:
www.bemotandedagen.se

I april föreläser jag för 400 studenter, vid Personalvetare i Lunds arbetsmarknadsdag. Temat är mångfald och jag ska dela med mig av mina erfarenheter:
http://www.personalvetareilund.se/for-studenter/pila-2.

Ja det var några saker som väntar i år. Hoppas vi ses under 2016!