Tack bästa 2018 då jag förverkligade en dröm.

Tack bästa 2018 då jag förverkligade en dröm.

I skrivandets stund har jag precis varit ute och gått en lång promenad med min ledarhund i ett vitt och vackert vinterlandskap. Som alltid när snön täcker marken, tänker jag på vilken lycka det är med ledarhund.  Friheten att ändå kunna gå ut och slippa försöka käppa runt i en förvandlad och förvirrande värld.

 

Jag tänker också på hur julen närmar sig och året går mot sitt slut. Det är en tid för summering och att ladda inför nytt år. Vemodigt men också spännande …

 

Jag är så innerligt tacksam för alla fantastiska äventyr och uppdrag jag fått vara med om under 2018. Några exempel är resan till Hawaii, utbildning av skådisar som skulle spela synnedsatta, ny radiodokumentär, Almedalen, föreläsa om mat som blind och möte med prins Carl-Philip. Och så alla spännande moderatorsuppdrag som hela tiden ökar i antal. Det glädjer mig att alltfler inser att en kan moderera som blind och att det i sig kan bidra till nya och värdefulla perspektiv med en moderator som bryter normen.

Jag är också så lycklig och stolt över att jag förverkligat drömmen om en egen podcast som spelas in i totalt mörker. Passa på att lyssna på ”I mörkret med” när du är julledig vet ja …

 

Lyssna här eller där poddar finns:

www.imorkretmed.se

 

Här följer några höjdpunkter i bild och dylikt från året. Ja, jag trodde inte jag skulle säga det igen – ett år som för mig varit mitt bästa som egen företagare. Jippi! När jag tänker på hur skakig världen är känns det underbart att få bidra med det jag kan och förhoppningsvis också till förbättring. Nu dags för välbehövlig julledighet och vila. Sen tar jag nya tag.

 

Stort tack till alla er jag haft nöjet att möta eller samarbeta med under året. Ta hand om er och var rädda om varandra.

 

Bild på Anna, prins Carl-Philip och ledarhunden Chanti

Kungligt samtal:

Arbetsförmedlingens Gör plats-event  i början på november bjöd på kungligt besök, jag fick möjlighet att tacka prinsen för hans öppenhet kring sin dyslexi och berätta att det betyder mycket för många.

Radiodokumentär! I väntan på en ledarhund.

Lyssna på min radiodokumentär om betydelsen av en ledarhund från mars 2018:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1043123?programid=3381

 

Anna känner på den taktila kartan på Hawaii

 

Jag och Ulf i Tv 4 Nyhetsmorgon om podden:

 

I mörkret med, en av få poddar som textas och inkluderar fler i poddvärlden.

Läs artikel i tidningen Resumé:

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/08/02/podden-i-morkret-med-satsar-pa-att-inkludera-alla/

 

Anna och Chanti

Bild på Ulf, Anna och Jonas Karlsson

Bild på Ulf, Louise Hoffsten och Anna

Bild på Anna, Amelia Adamo och Ulf

 

Anna, Ulf och Chanti på plats hos Landstinget Dalarna

En fantastisk dag i Dalarna:

Den 22 november hade jag en fantastisk dag med Landstinget Dalarna. Så roligt att få leda konferens om mer personcentrerad vård. Härligt att få jobba med Ulf Nordquist och njuta av hans musik.

Tack 2018 och välkommen 2019!

/Anna