Föreläsning/Utbildning

”Anna öppnar ögonen på oss andra som ännu inte kommit så långt i vår personliga utveckling. En sann inspiratör som jag gärna stöter på igen!”
Deltagare vid kvinnoevent på Connecta

 

”En helt fantastisk föreläsning, och tjej! Att lyssna på hennes resa är så intressant, hon är så underbart positiv att det finns ingen chans att man inte går från föreläsningen med ett leende på läpparna och med en helt ny insikt på hur man ser på sitt eget liv”.
Lisa Montgomery, DMC Sweden

”Blind journalist som öppnar ögon” har blivit mitt signum och en ögonöppnare är just vad som utlovas när du anlitar mig som föreläsare. Mitt mål som föreläsare är att inspirera, beröra och ge kunskap och värdefulla verktyg till de jag möter.

Samtliga föreläsningar utformas efter kontakt med dig som kund, utifrån önskemål och behov. Föreläsningarna kan kombineras med workshop, interaktiva övningar och coachning. Obs! jag föreläser även på engelska. 

Se exempel på när jag föreläser på PTS Innovationsdag.

 

Här är några exempel på mina föreläsningar och kurser:

Inkludera mera – utbildning i mångfald och tillgänglihget.

Vill ni öka mångfalden och vara säker på att inte missa kompetens, kunder eller medlemmar

Vill ni bli bättre på att inkludera patienter, medborgare och medmänniskor? 

Genom ”Inkludera mera” får du kunskap för att skapa en verksamhet som välkomnar och tillvaratar alla funktionsvariationer. Vi inspirerar och varvar teori med interaktiva övningar och konkreta tips. Kursen ges i samarbete med Åsa Gustafsson på företaget Futurista. 

Läs mer om kursen här

Se vår film

Boosta ditt unika jag

Inspirerande och underhållande om att vända motgång till framgång, att oavsett förutsättningar nå sina drömmar. Om kraften i vår egen inställning och tillgången i människors olikheter. Jag berättar om min resa från seende till blind, hur jag övervunnit inre och yttre hinder och lyckats förverkliga mina drömmar. Riktar sig till alla som vill ha en boost i arbetet, skolan eller det privata.

Tema: Drömmar, vision, mål, förändring, självkänsla, empowerment och motivation.

Mångfald! Vi och dom – tillsammans är vi oslagbara!

Varför stoppa varandra i fack när vi kan göra underverk ihop.

Att mångfald är lönsamt har allt fler börjat haja, men hur når vi dit? Hur möter vi mångfalden bland kunder, medlemmar, medborgare och medmänniskor? Hur inkluderar och tillvaratar vi allas styrkor och kompetens på en arbetsplats? Föreläsningen inspirerar och öppnar ögon kring det fantastiska som händer när vi vågar bredda normen och hur vi rent praktiskt går tillväga.

Interaktiv föreläsning som riktar sig till både nybörjaren och den som är väl insatt i mångfaldsfrågan. 

Tema: Mångfald, inkludering, fördomar, diskriminering, normkritik och intersektionalitet.

 

Bemötande! Sedd, hörd och berörd

Vi möts och bemöter varandra hela tiden. På jobbet, i affären och bland vännerna. Ibland i svåra skeden i livet. Men hur når vi en bemötandekultur där alla känner sig viktiga och välkomna? Det handlar om lika behandling, vilket i praktiken betyder olika behandling. Föreläsningen skräddarsys noggrant efter målgrupp.

Tema: Bemötande, lika behandling, möteskultur, inkludering och delaktighet.

Blind, ett annat sätt att se

För alla som är nyfikna på hur det är att leva som blind. Det handlar om att se med sina andra sinnen. Om allt från matlagning, shopping, skola, arbete till hur en läser, ser film, reser och har en aktiv fritid. Ett spännande möte med smarta blindknep och fiffiga hjälpmedel. Riktar sig till alla åldrar och anpassas efter målgrupp. Passar perfekt för barn i förskola och grundskola, gärna i kombination med praktiska övningar för ökad förståelse av våra sinnen.

Tema: Blind, synnedsättning, sinnen och leva med funktionsnedsättning.

För bokning av föreläsning, maila till anna@annabergholtz.se

 

Foto: Foto när Anna föreläser, från Stiftelsen Activa.

Foto när Anna föreläser, från Stiftelsen Activa.